MediKIT gaat verder onder de vleugels van Nedap

Wij zijn verheugd jullie te kunnen melden dat Nedap, marktleider in softwareoplossingen voor de zorg, MediKIT heeft opgenomen in haar portfolio. Deze strategische samenwerking zal een aanzienlijke impact hebben op de zorgsector en zal de gegevensuitwisseling en zorgcoördinatie naar een hoger niveau tillen.

Meditools heeft MediKIT gebouwd met een duidelijke missie en visie om samenwerking in de huisartsenzorg te bevorderen door gebruik te maken van FHIR, Zibs en open standaarden. De overname door Nedap sluit naadloos aan bij deze visie, omdat ook zij open standaarden en FHIR hoog in het vaandel dragen. 

Nedap heeft een leidende positie in de zorgmarkt met softwareoplossingen voor de vvt-sector (verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties), gehandicaptenzorg (ghz), geestelijke gezondheidszorg (ggz) en hulp bij huishouden (hbh). Dit hebben zij bereikt door kwalitatief hoogwaardige software te combineren met een duidelijke visie op hoe de dagelijkse zorg optimaal kan worden ondersteund. Nedap heeft het doel een actieve rol te gaan spelen in het huisartsendomein met ICT-oplossingen. Door de krachten te bundelen zijn we gezamenlijk een sterk alternatief voor de huidige Hissen.

Onze gedrevenheid en passie voor de zorg hebben geleid tot een geheel nieuwe visie op de manier waarop huisartsenpraktijken daadwerkelijk kunnen worden geholpen en ondersteund bij hun dagelijkse werkzaamheden. Wij zijn trots dat we samen met onze aangesloten praktijken in twee jaar tijd een aansprekend HIS hebben gebouwd. 

Aansluitend ligt er nu een grote uitdaging om het huidige succes de komende jaren te continueren. Gebruikers van MediKIT hebben vragen, nieuwe praktijken moeten worden ondersteund bij de overgang en intern moet de organisatie goed worden uitgebouwd.

Juist in de fase waarin MediKIT nu zit is het cruciaal om toegang te hebben tot de kennis en ervaring van een bedrijf als Nedap. Deze overname zal ons in staat stellen MediKIT verder te ontwikkelen en sneller op te schalen.

Het huidige MediKIT-team zal worden uitgebreid. De bestaande korte communicatielijnen blijven daarbij behouden. Onder de vlag van Nedap houden Pieter van Tiel en Paul Dreef de dagelijkse leiding. Jullie zullen dus de oude vertrouwde gezichten en ook nieuwe collega’s tegenkomen. Deze nieuwe fase zal de praktijken beter ondersteunen bij het leveren van hoogwaardige zorg voor de patiënten. 

Met deze samenwerking bundelen Nedap en Meditools hun krachten om de zorgsector te transformeren en te verbeteren. Wij kijken uit naar een veelbelovende toekomst en staan klaar om de uitdagingen gezamenlijk aan te gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Pieter van Tiel
pvantiel@meditools.nl

www.nedap.com